64- jarige man uit Paramaribo dwingt vriendin om zwangerschap af te breken

zwanger test

Een 64-jarige man uit Paramaribo, Suriname, beweegt hemel en aarde om zijn vriendin ertoe te bewegen haar zwangerschap vroegtijdig af te breken.

De jonge vrouw, in haar twintiger jaren, heeft zich tot het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) gewend voor advies. Ze zit vol twijfels over hoe ze met de situatie moet omgaan.

GFC Nieuws heeft vernomen dat haar partner haar heeft laten weten dat ze niet langer op zijn financiële steun hoeft te rekenen indien ze geen actie onderneemt en heeft hij bovendien gesuggereerd dat het kind mogelijk niet van hem is.

Het KIVC heeft de vrouw uitgelegd dat zij zelf de beslissing moet nemen over haar zwangerschap. Echter, het VrouwenCollectief heeft een duidelijk standpunt tegen abortus, tenzij er een dringende medische noodzaak is.

Ze hebben de dame dan ook geadviseerd het kind absoluut niet te aborteren.

De situatie plaatst de zwangere voor een moeilijke keuze met emotionele druk van haar partner en het morele standpunt van het KIVC.

Terwijl ze de verschillende factoren afweegt, staat ze voor een complexe en uitdagende beslissing die haar toekomst zal beïnvloeden. Het KIVC blijft haar bijstaan met raad en ondersteuning tijdens deze moeilijke periode.