Amerikaans olie- en gasbedrijf APA Corp ziet in Suriname veelbelovende kans voor groei

olie en gas booreiland offshore

Suriname is rijk aan natuurlijke hulpbronnen waaronder olie, goud en bauxiet. De laatste jaren heeft Suriname de aandacht getrokken van internationale bedrijven voor olie- en gasexploratie, vooral in de offshore gebieden.

Wat is APA Corp?
APA Corp is een bedrijf dat zich bezighoudt met de exploratie en productie (E&P) van olie en gas. Ze hebben activiteiten in verschillende delen van de wereld, waaronder de VS, Egypte, het Verenigd Koninkrijk, Uruguay en Suriname.

APA Corp’s activiteiten in Suriname
In Suriname is APA Corp vooral actief in een project samen met TotalEnergies. Dit project bevindt zich op zee, in een gebied dat Block 58 wordt genoemd. APA Corp en TotalEnergies werken samen om de mogelijkheden voor oliewinning in dit gebied te onderzoeken en te ontwikkelen.

Voordelen voor APA Corp
De samenwerking met TotalEnergies is gunstig voor APA Corp omdat TotalEnergies een groter deel van de begininvesteringen voor zijn rekening neemt. Dit betekent dat APA minder hoeft te investeren in de vroege fasen van het project, wat financieel voordeliger is.

Toekomstige ontwikkelingen
Er wordt verwacht dat de eerste olieproductie in 2028 zal starten. Dit project kan een grote impact hebben op de olieproductiecapaciteit van APA Corp en mogelijk hun positie in de markt aanzienlijk verbeteren.

Belangrijkste risico’s
Het grootste risico voor APA Corp is de focus op de VS, waar de kosten voor het winnen van schalieolie relatief hoog zijn. Dit maakt ze kwetsbaar voor prijsdalingen van olie.

Conclusie
Hoewel er enige risico’s zijn, biedt het Surinaamse project van APA Corp een belangrijke kans voor groei. Het bedrijf wordt momenteel ondergewaardeerd vergeleken met zijn concurrenten, wat betekent dat hun aandelen goedkoper zijn.

Dit kan een goed moment zijn voor investeerders om te overwegen om in APA Corp te investeren, vooral gezien de potentiële ontwikkelingen in Suriname.