Zes verdachten gearresteerd voor smokkel van buitenboordmotoren

aanhouding gevang arrestatie

Het afgelopen weekend zijn zes verdachten, K.F., G.I., T.B., A.J., W.G., en F.C., aangehouden tijdens een gezamenlijke operatie uitgevoerd door een gemengd team bestaande uit de Unit Directeur Operaties KPS, Stootgroep Oost, leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo en het Directoraat Nationale Veiligheid in Suriname.

De actie werd opgezet na het ontvangen van inlichtingen dat twee buitenboordmotoren van het merk Yamaha 50 pk, vermoedelijk van misdrijf afkomstig, vanuit Frankrijk naar Suriname gesmokkeld zouden worden om doorverkocht te worden.

Tijdens de operatie stuitte het team op beide motoren, die op dat moment vanuit een boot langs de rivier werden uitgeladen en in een gereedstaand voertuig zouden worden overgeplaatst.

Bij de aanhouding konden geen van de verdachten documenten overleggen die de herkomst van de motoren verklaarden. In het belang van het onderzoek zijn de verdachten overgebracht naar de afdeling Recherche Oost voor verdere ondervraging. De twee buitenboordmotoren en een voertuig werden in beslag genomen voor nader onderzoek.

Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Recherche Oost om de volledige omvang van de smokkeloperatie en eventuele verdere betrokkenheid van andere partijen te achterhalen.