De dagelijkse scheldpartijen richting de Surinaamse president Chan Santokhi op sociale media worden voor een groot deel veroorzaakt door een tekort aan geld binnen een groot deel van de samenleving in Suriname.
Dat stelt lifestyle-expert Patricia Wong in een gesprek met GFC Nieuws.
Wong legt uit dat de woede die veel inwoners voelen, volgens haar onderzoek voortkomt uit de lege portemonnees van de gemiddelde burgers.
“Het chronisch worstelen van velen met geldzorgen is de belangrijkste drijfveer van het uiten van frustraties op het internet”, vertelt ze.
Volgens de deskundige is het gebrek aan financiële middelen een zware last voor de meeste Surinamers.
“Wanneer mensen moeite hebben om de huur te betalen, voedsel op tafel te zetten en de basisbehoeften van hun gezin te vervullen, ontstaat er een frustratie,” legt de expert uit.
“Deze irritatie zoekt een uitlaatklep en vaak is de overheid en in dit geval de president het meest zichtbare doelwit.”
Wong benadrukt dat het schelden op het staatshoofd voortkomt uit gevoelens van machteloosheid en wanhoop.
“Mensen voelen zich vaak vergeten en onbegrepen door de Surinaamse machthebbers. Dit gevoel van onrechtvaardigheid en de wens om gehoord te worden leidt ertoe dat ze hun emoties ongefilterd uiten op sociale media.
Geldtekort zorgt niet alleen voor praktische problemen, maar tast ook het gevoel van eigenwaarde en zekerheid aan, wat resulteert in een intensere en meer persoonlijke aanval op degenen die ze verantwoordelijk houden voor hun situatie.”
De lifestyle-expert benadrukt het belang van economische hervormingen en sociale steun om de onderliggende oorzaken van deze frustraties aan te pakken.
“Het verminderen van de economische druk op de inwoners zal niet alleen hun dagelijkse leven verbeteren, maar ook de algehele sociale harmonie bevorderen,” concludeert ze.
Patty maakt deel uit van het freelance redactieteam van GFC Nieuws.
Voor contact: info@gfcnieuws.com