Gedupeerden eisen duurzame oplossing voor brug over Pararivier

Brug kapot

De recente aankondiging van de Surinaamse Wegenautoriteit over de sluiting van de brug over de Pararivier in Suriname voor dringende herstelwerkzaamheden heeft geleid tot ongenoegen onder gedupeerden.

Jaarlijks worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd, maar volgens omwonenden ontbreekt het aan een duurzame oplossing. Ze pleiten voor een volledige renovatie van de brug in plaats van periodieke reparaties.

Ze wijzen erop dat de huidige brug niet voldoet aan de eisen, met name gezien het zware verkeer dat er dagelijks overheen gaat.

Ze vragen zich af waarom er niet geïnvesteerd wordt in een betonnen brug, die duurzamer en bestand zou zijn tegen de belasting van zwaar transport.

De voortdurende cyclus van reparaties wordt door hen gezien als een ineffectieve oplossing voor het structurele probleem.

Daarnaast uiten ze bezorgdheid over de plannen voor de bouw van een peperdure brug naar Guyana, gezien de uitdagingen bij het onderhouden van bestaande bruggen.

Ze vragen zich af hoe de overheid in staat zal zijn om een nieuwe brug te bouwen als het niet eens lukt om bestaande bruggen adequaat te beheren.

Deze kwestie wijst op de noodzaak van een meer strategische benadering van infrastructuurontwikkeling en onderhoud in Suriname, waarbij duurzaamheid en efficiëntie voorop moeten staan om de mobiliteit en veiligheid van burgers te waarborgen.

Foto ter illustratie.