Surinamers die President Santokhi de schuld geven van hun moeilijkheden zullen zelden vooruitkomen

president santokhi chan vhp

OPINIE- Het is gemakkelijk om in de val te trappen van het wijzen van vingers wanneer zaken niet verlopen zoals verwacht. Een snelle blik op sociale media onthult een stroom van kritiek van Surinamers op President Chan Santokhi en zijn regering.

Velen leggen letterlijk elk probleem in hun leven bij de voeten van de 65-jarige VHP’er, zonder enige vorm van persoonlijke verantwoordelijkheid.

De mentaliteit waarbij men verwacht dat de overheid voortdurend ‘handje vasthoudt’, is problematisch. Het is niet de primaire taak van een president om te zorgen dat er brood op je bord ligt; dat is de verantwoordelijkheid van ieder individu.

Om vooruit te komen, moet men zelf initiatief nemen en actief bijdragen aan het eigen succes en dat van naasten.

Toegegeven, er zijn externe factoren zoals een hoge wisselkoers die iemands persoonlijke omstandigheden significant kunnen beïnvloeden.

Echter, ondanks de uitdagingen waar het land mee kampt, zijn er nog steeds talloze bedrijven die floreren.

Mensen worden nog steeds succesvol, rijk, en starten succesvolle nieuwe ondernemingen.

Waarom? Omdat deze individuen besluiten het heft in eigen handen te nemen, ongeacht welke regering aan de macht is.

Het continu afschuiven van persoonlijke verantwoordelijkheid op anderen is een duidelijk teken van een gebrekkige mentaliteit.

Surinamers die consequent de schuld van hun tegenslagen bij President Santokhi leggen, zullen waarschijnlijk weinig vooruitgang boeken in het leven.

Deze manier van denken zorgt ervoor dat ze niet vooruit komen en hun echte mogelijkheden niet bereiken.