Veel ambtenaren in Suriname, waaronder leerkrachten, hebben een beschikking ontvangen waarin staat dat hun loon per 1 mei is stopgezet.
Volgens Meredith Hoogdorp, ondervoorzitter van het Syndicaat voor Onderwijsgevenden in Suriname, gaat het om ongeveer 1.032 leerkrachten.
“Het gaat niet alleen om leerkrachten die zich niet hebben geregistreerd. In deze groep zijn er ook mensen die zich online hebben geregistreerd, maar toch geen salaris hebben ontvangen. Er zijn ook mensen die zich niet konden registreren vanwege ziekte bijvoorbeeld.” Hoogdorp stelt dat er met niets en niemand rekening is gehouden.
Dit zou ook het geval zijn bij een aantal voormalige districtscommissarissen en politici, die geen salaris hebben ontvangen of zullen ontvangen.
In een reactie tegenover GFC Nieuws zegt een oud-districtscommissaris dat zijn salaris niet is stopgezet, omdat hij zich wel heeft geregistreerd.
“Als ambtenaar, ook al ben je thuis gezet, moet je te allen tijde de instructies van de regering volgen. Je wordt thuisgezet met de mededeling dat je ter beschikking staat van de minister. Dus als je wordt opgeroepen, ben je verplicht je aan te melden. De registratie was een oproep voor alle ambtenaren, inclusief zij die vanwege de politiek thuis zitten.”
De ex districtscommissaris geeft aan dat hij zich kan voorstellen dat het een probleem is voor degenen wiens salarissen zijn geblokkeerd. Maar, hij stelt dat het hun eigen schuld is dat ze zich niet hebben geregistreerd.
Personen die een beschikking hebben ontvangen, hebben de mogelijkheid om in verweer te gaan.
Als ze kunnen aantonen dat ze zich online hebben geregistreerd of een gegronde reden hebben waarom ze zich niet hebben geregistreerd, krijgen ze hun salaris alsnog uitbetaald.
Foto ter illustratie.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com