OPINIE- Het lijkt er sterk op dat de bond van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zich niet volledig bewust is van de kolossale macht die zij in handen hebben.
Met één enkele collectieve actie kunnen zij de Surinaamse regering letterlijk op de knieën dwingen door het hele land plat te leggen.
Het neerleggen van het werk en het stopzetten van de stroomvoorziening zou een directe en verlammende impact hebben op elke hoek van onze samenleving en economie.
Stel je een Suriname voor zonder stroom: ziekenhuizen, bedrijven, huishoudens en scholen zonder elektriciteit, verloren bedrijfsinkomsten, en een overheid die machteloos staat.
De gevolgen zouden desastreus zijn, en het is dit dreigende scenario dat de EBS bond tot een van de machtigste spelers in het politieke en economische schaakspel van het land maakt.
Met deze kracht komt echter een immense verantwoordelijkheid. De EBS bond heeft de potentie om niet alleen de regering, maar ook het gehele land in een crisis te storten als ze besluiten om de stroomvoorziening volledig te onderbreken.
De ironie is dat terwijl ze deze macht bezitten, er weinig blijk van geven dat ze de volledige omvang van hun invloed begrijpen.
Het is nodig dat de bond deze macht met grote zorgvuldigheid en bewustzijn hanteert.
De mogelijkheid om het land te verlammen en de regering te dwingen te luisteren naar hun eisen, geeft hen een unieke positie om veranderingen af te dwingen.
Echter, deze kracht moet worden gebruikt als een middel voor constructieve dialoog en niet als een wapen dat de samenleving schade toebrengt.
De EBS bond staat op een kruispunt waarbij ze kunnen kiezen tussen het zijn van een constructieve kracht voor verbetering of het risico lopen als de veroorzaker van nationale chaos te worden gezien.
De tijd zal leren of ze zich volledig bewust worden van de reikwijdte van hun macht en deze wijselijk gebruiken. Suriname houdt zijn adem in, hopend dat de bond kiest voor een pad dat leidt naar vooruitgang en stabiliteit.
Mevrouw J. Diamini
Dit artikel betreft een ingezonden opiniestuk. Voor de publicatie van ingezonden artikelen hanteren wij specifieke voorwaarden. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@gfcnieuws.com.
Let op: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC Nieuws het eens is met de inhoud