Surinaamse gemeenschap in Nederland reageert verbaasd op voetbaltoernooi in modderpoel

Voetbal Suriname supporters

Diverse Nederlanders met Surinaamse afkomst hebben hun verbazing uitgesproken over een foto van een voetbalevenement in Suriname die te zien is in een bericht op GFC Nieuws.

De reacties kwamen binnen via mobiele berichten aan GFC na de voetbalsportdag die afgelopen zondag werd georganiseerd door de Stichting Winti Wai.

Ondanks de zware regenval en een modderig speelveld, wist het evenement meer dan 3000 toeschouwers te trekken die de regen trotseerden om de jonge voetballers in actie te zien.

Echter, wat vooral opviel bij de foto van het evenement was het feit dat de jongeren op blote voeten speelden op een overstroomd veld.

De commentaren uit de Nederlandse Surinaamse gemeenschap waren gemengd.

Voetbal op slecht sportveld

Sommige personen uitten hun zorgen over de omstandigheden waaronder het toernooi plaatsvond.

“Dat van de blote voeten begrijp ik wel en zal wel met de armoede van deze Surinaamse jongens te maken hebben. Maar het is onthutsend dat er een toernooi wordt gehouden op zo een veld dat volledig onder water staat. Het is simpelweg een modderpoel.”

“Is men in Suriname ook niet meer in staat om een voetbalveld te onderhouden? Dit kan echt niet,” liet een bezorgde Amsterdamse Surinamer weten.

Het roept de vraag op of het normaal is dat dergelijke sportevenementen doorgaan onder dergelijke omstandigheden.

Hoewel de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van de jongeren bewonderenswaardig zijn, is het ook belangrijk dat sportevenementen plaatsvinden op veilige en geschikte speelvelden, schrijft een andere commentator.

Dit niet alleen om de fysieke veiligheid van de spelers te waarborgen, maar ook om een positief signaal af te geven over de waarde die wordt gehecht aan sport en jeugdontwikkeling.

Dit incident belicht een groter probleem met betrekking tot sportfaciliteiten in Suriname. Het stimuleren van sport en fysieke activiteiten moet hand in hand gaan met het onderhouden en verbeteren van de benodigde infrastructuur.

Zo wordt niet alleen de sportbeleving verhoogd, maar ook de algemene gezondheid en het welzijn van jongeren.