Het voeren van acties in Suriname is niet altijd de juiste aanpak

Protest- actie staken onvrede

OPINIE- Als Surinaamse vrouw  zie ik regelmatig mensen de straat op gaan om aandacht te vragen voor diverse problemen. Hoewel ik geloof dat het belangrijk is om problemen aan de kaak te stellen, vraag ik me soms af of dit de meest effectieve manier is.

Acties kunnen zeker impact hebben en de aandacht van de autoriteiten en de samenleving trekken. Ze kunnen een krachtig signaal zijn van ontevredenheid en een oproep tot verandering.

Echter, te veel acties kunnen ook leiden tot verdeeldheid en chaos, en het lijkt soms alsof we vastzitten in een cyclus van protesten zonder echte oplossingen.

Ik denk dat er ruimte moet zijn voor dialoog en samenwerking tussen burgers, bedrijven, organisaties, regering en andere belanghebbenden.

Door open gesprekken en constructieve samenwerking kunnen we misschien betere oplossingen vinden voor onze problemen, zonder altijd naar protesten te grijpen.

Deze aanpak kan helpen om een cultuur van wederzijds begrip en vertrouwen op te bouwen, wat essentieel is voor een duurzame verandering.

Natuurlijk begrijp ik dat soms actievoeren de enige manier lijkt om gehoord te worden, vooral wanneer andere kanalen van betrokkenheid lijken te falen.

Maar laten we ook streven naar een situatie waarin we naar elkaar luisteren en samenwerken om ons land vooruit te helpen. Laten we ons inzetten voor een Suriname waarin iedereen zich gehoord voelt en waarin we gezamenlijk werken aan een betere toekomst.

L. Suryadi