Zakenman in Commewijne gebruikt eigen lepels omdat hij zijn echtgenote niet meer vertrouwt

bestek lepel eten keuken

In het Surinaamse district Commewijne heeft een zakenman een opmerkelijke stap genomen om zichzelf te beschermen. De man die in de veertig is, woont samen met zijn echtgenote, zoon en dochter.

Hij heeft besloten zijn eigen borden, glazen, lepels en vorken aan te schaffen. Zijn vrouw mag deze niet gebruiken. De ondernemer vertrouwt zijn echtgenote niet meer volledig, vanwege haar gedrag buitenshuis.

GFC Nieuws Lifestyle heeft van een boezemvriend van de man vernomen dat hij zijn twijfels kreeg omdat zijn echtgenote soms uren niet bereikbaar is op haar mobiele telefoon tijdens haar vrije tijd.

Wanneer ze weer thuis is, gaat ze bovendien direct opvallend lang douchen, wat zijn vermoedens alleen maar versterkt.

De man heeft aangegeven dat hij niet meer zeker is of de mond van zijn vrouw nog schoon is, omdat hij niet weet wat ze achter zijn rug doet. Om deze reden heeft hij besloten om zijn eigen bestek te gebruiken en geen spullen te delen met zijn echtgenote.

Dit gedrag roept vragen op of zijn zorgen gegrond zijn.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in de Verenigde Staten kunnen sommige ziekten inderdaad worden overgedragen via bestek dat door anderen is gebruikt.

Ziekten zoals hepatitis A, norovirus, en bepaalde bacteriële infecties kunnen zich verspreiden via besmet bestek of servies. Het delen van bestek en borden kan dus een risico vormen voor de gezondheid als er geen goede hygiëne wordt gehanteerd.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze ziektes meestal worden overgedragen door direct contact met besmette oppervlakken of voedsel, en niet noodzakelijk door het delen van bestek met iemand die gezond lijkt.

Het gedrag van de Surinaamse zakenman kan worden geïnterpreteerd als smetvrees, wat een overmatige angst is voor besmetting, of het kan een teken zijn van onderliggende vertrouwensproblemen in zijn relatie.

Een maatschappelijke werkster uit Amsterdam, Nederland, verbonden aan het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC), zegt aan GFC dat als zijn zorgen betrekking hebben op mogelijke ontrouw of andere problemen binnen de relatie, professionele begeleiding of relatietherapie wellicht effectiever kunnen zijn dan het nemen van dergelijke drastische maatregelen.