Tijdens een recente verkeerscontrole van het Surinaamse programma “Skowtu Kies Mi” werd een bestuurder staande gehouden vanwege onder andere de donkere tint van zijn autoramen.
Bij confrontatie beweerde de bestuurder aanvankelijk dat de auto van een inspecteur was, in de hoop hiermee een boete te ontlopen of de donkere tint niet te hoeven verwijderen.
Deze tactiek bleek echter niet te werken, aangezien de bestuurder alsnog werd verzocht om de tint ter plekke te verwijderen. Bekijk hier beelden daarvan.
Ondanks zijn aanvankelijke verzet gaf de bestuurder uiteindelijk toe en begon hij de tint te verwijderen.
Tijdens dit proces escaleerde de situatie toen de bijrijder verbaal tekeer ging tegenover de politieagente.
Uiteindelijk moest de bestuurder niet alleen de tint verwijderen, maar ook het getinte plaatje voor de kentekenplaat.
Critici applaudisseren de strakkere aanpak van de politie en hopen dat dit ten alle tijden en met iedereen wordt gehandhaafd.
Het blinderen van autoramen is ook in andere landen aan strikte regels gebonden. In Nederland zijn volledig donkere ruiten verboden, omdat ze de zichtbaarheid voor de bestuurder kunnen beperken en de veiligheid op de weg verminderen.
Er zijn specifieke eisen voor de hoeveelheid licht die door de ruiten moet kunnen komen. In Nederland moeten de voorruit en de voorste zijruiten van een auto ten minste 55% licht doorlaten.
Beeld: STVS
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com