Critici in Suriname monddood gemaakt om vriendjespolitiek van regering te verdoezelen

Onafhankelijkheidsplein Suriname

OPINIE – In Suriname lijkt de vrijheid van meningsuiting en kritiek steeds meer onder druk te staan, terwijl de regering onder leiding van president Chan Santokhi voortgaat met haar beleid van nepotisme en vriendjespolitiek.

Critici worden systematisch het zwijgen opgelegd, waardoor de regering moeiteloos haar vernietigende beleid kan voortzetten ten koste van de Surinaamse bevolking.

De recente gebeurtenissen tonen aan dat de Surinaamse regering geen tegenspraak duldt. Journalisten, activisten en andere kritische stemmen worden geïntimideerd, bedreigd en zelfs vervolgd voor het uiten van hun mening.

Dit ondermijnt de fundamenten van een democratische samenleving en brengt de rechten en vrijheden van burgers in gevaar.

Het beleid van nepotisme en vriendjespolitiek is een klap in het gezicht van de Surinaamse bevolking. Terwijl het land te maken heeft met ernstige economische uitdagingen, lijkt de regering haar eigen belangen en die van haar bondgenoten voorop te stellen.

De benoeming en het bevoordelen van onervaren familieleden en vrienden op belangrijke posities is niet alleen oneerlijk, maar ondermijnt ook de effectiviteit van het beleid en de dienstverlening aan de bevolking.

Het is tijd dat de Surinaamse regering verantwoordelijkheid neemt voor haar daden en transparantie en verantwoording aan de bevolking biedt.

Het monddood maken van critici en het voortzetten van een beleid van nepotisme en vriendjespolitiek is onacceptabel en schadelijk voor Suriname en haar bevolking.

Het is aan de Surinaamse samenleving om op te staan voor haar rechten en te eisen dat de regering haar plichten nakomt en haar belangen behartigt.

J. Kerto