Peuter zwaar mishandeld door moeder blaast laatste adem uit na hersenletsel en orgaanschade

Jhemerson

Een 2-jarige jongen die begin van dit jaar door zijn moeder(19) en stiefvader werd mishandeld, is in het hospitaal komen te overlijden aan de zware verwondingen die hij opliep tijdens meerdere afranselingen door zijn verzorgers.

Jhemerson uit het Braziliaanse Campo Grande lag drie weken lang op de intensive care. De mishandelingen veroorzaakten ernstig hersenletsel en beschadigden vitale organen van de jongen.

De tienermoeder en stiefvader van de jongen zijn sinds vorige maand preventief gearresteerd, maar zijn nog niet officieel aangeklaagd.

“We willen een waardige begrafenis voor mijn kleinzoon, hij heeft te veel geleden. Ik ben kapot, in stukken, erg verdrietig,” zei grootmoeder Maria de Jesus via mediahuis Globo.

De vrouw en de stiefvader van het kind zeiden dat de jongen van een trap was gevallen, als verklaring voor de mishandelingen.

Onderzoekers betwijfelden de door de 19-jarige vrouw gepresenteerde versie, gealarmeerd door de ernst van de verwondingen.

Uit het onderzoek bleek dat de verwondingen op het lichaam van het kind niet het gevolg waren van een val, maar van een reeks mishandelingen.