Imago van Suriname op het wereldtoneel wordt verder verwoest door regering Santokhi

Bedelen hand

Suriname staat wereldwijd bekend als ‘bedelaar’. Dit is een verontrustende realiteit die analist Pinas benadrukt in zijn gesprek met GFC Nieuws.

Hij wijst op de schadelijke gevolgen van deze perceptie voor het zelfbeeld en de trots van de Surinaamse bevolking.

Het imago van Suriname wordt niet alleen aangetast door het feit dat het land wordt gezien als een ‘bedelaar’, vergelijkbaar met veel Afrikaanse landen die economisch zwak presteren.

Ook wordt het steeds vaker geassocieerd met landen als Colombia, als doorvoerland voor verboden verdovende middelen.

De analist wijst ook op het opvallende gedrag van Surinaamse politici, die vol trots in de media verschijnen wanneer ze donaties van andere landen ontvangen.

“Ze gaan zelfs zo ver dat ze vol trots op de foto gaan met de buitenlandse donateurs en dat giften breed worden uitgemeten in de media, alsof dit een zeer bijzondere prestatie is. Terwijl zij zich hiervoor diep zouden moeten schamen”, meent hij.

Het voortdurende nieuws over Suriname als land dat steeds afhankelijk is van giften en donaties, draagt volgens hem bij aan een groeiend gevoel van schaamte en ontmoediging onder de Surinaamse bevolking.

Dit torpedeert de nationale trots en versterkt het gevoel van hulpeloosheid en inferioriteit ten opzichte van andere landen.

Om het imago van Suriname te herstellen, is naar zijn zeggen een verandering in beleid en aanpak op internationaal niveau nodig.

Ook is het van belang dat de regering de bevolking mobiliseert en empowert.

Alleen door positieve veranderingen door te voeren en actief te werken aan het verbeteren van het imago, kan Suriname zijn plaats op het wereldtoneel herwinnen en het respect en de waardering krijgen die het verdient.