Privatisering van Staatsbedrijven in Suriname

ADEK anton de kom universiteit

Tatiana Werson zal op maandag 4 maart 2024 om 13:00 uur haar afstudeerpresentatie houden voor de afronding van haar opleiding Master of Science in Bedrijfskunde aan de faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Anton de Kom Universiteit.

De presentatie, getiteld “Privatisering van Staatsbedrijven in Suriname”, zal plaatsvinden in lokaal B-16 (gebouw 6-boven) van de universiteit. Dr. Vincent Roep, haar begeleider, zal haar ondersteunen tijdens deze belangrijke mijlpaal in haar academische carrière.

De privatisering van staatsbedrijven staat momenteel in de belangstelling vanwege de uitdagende economische situatie waarin Suriname zich bevindt.

Het privatiseren van staatsbedrijven, met een focus op de staatsbedrijven die zwaar in de rode cijfers verkeren, wordt gezien als een cruciale stap naar economisch herstel.

De hervorming van de publieke sector zal bijdragen aan een efficiënter functioneren van de Surinaamse overheid, met als gevolg een bevordering van welvaart en welzijn binnen de Surinaamse maatschappij.

Dr. Vincent Roep benadrukt het potentieel van privatisering als een mechanisme om de problemen binnen de publieke sector aan te pakken.

Hij stelt: “Privatisering wordt gezien als een kansrijk instrument om bureaucratische hindernissen, inefficiëntie en verminderde productiviteit in de publieke sector aan te pakken.” Echter, waarschuwt hij voor de complexiteit van het privatiseringsproces en benadrukt dat het succes ervan afhankelijk is van verschillende variabelen.

“Het succes van privatisering hangt af van diverse factoren, waardoor een zorgvuldige aanpak vereist is om onvoorziene en ongewenste bijwerkingen te minimaliseren.” Om de effectiviteit van privatisering te waarborgen, benadrukt dr. Roep het belang van het begrijpen en aanpakken van governance-uitdagingen.

Hij benadrukt: “Een diepgaand begrip van governance-uitdagingen is essentieel om de effectiviteit van privatisering te waarborgen en economische groei, productiviteit en ontwikkeling te bevorderen.”

Tatiana Werson heeft gedurende haar studie uitgebreid onderzoek verricht naar dit onderwerp, en haar presentatie zal een grondige analyse bevatten van de mogelijke impact van privatisering op de Surinaamse economie en samenleving.

“We zijn verheugd om Tatiana Werson te feliciteren met het bereiken van deze belangrijke mijlpaal in haar academische reis,” aldus haar begeleider dr. Vincent Roep.

“Haar toewijding en harde werk zijn bewonderenswaardig, en we kijken uit naar haar presentatie en verdediging van haar onderzoek.”