Kinderen doen mee aan creatieve workshop over klimaatbestendige landbouwmethodes

Kinderhuis Risen Glory - 1

Kinderhuizen Risen Glory en Elim van de Heer hebben deelgenomen aan het project “Building Climate Resilient Indigenous Communities”.

Tegelijkertijd is het project “KidsArt – Painting a Sustainable Tomorrow” ook van start gegaan.

Deze initiatieven boden de kinderen diverse interactieve sessies, waarbij ze op een creatieve manier leerden over het milieu, klimaat en klimaatbestendige landbouw.

Het hoofddoel was om de kinderen bewust te maken van duurzame landbouw en hen actief te betrekken bij het bouwen en beplanten van verhoogde plantenbakken die bestand zijn tegen de effecten van klimaatverandering.

Tijdens het project werden verschillende sessies georganiseerd om de kinderen bekend te maken met klimaatbestendige landbouw (CSA).

De kinderen hebben eerst aan een creatieve educatieve sessie meegedaan, waarbij de begrippen klimaat, milieu en duurzaam tuinieren werden belicht. De interactieve en creatieve sessies hadden als doel om de kinderen bewust te maken van de uitdagingen waarmee de landbouwsector te maken heeft en hoe CSA-methoden kunnen helpen.

De creatieve sessies waren zeer leerzaam en stimuleerden de kinderen hun verbeeldingskracht en gaven hen de mogelijkheid om hun ideeën over duurzaamheid uit te drukken en stelden ze in staat om hun begrip van de onderwerpen visueel weer te geven.

Vervolgens hebben de samen kinderen onder begeleiding gewerkt om de verhoogde plantenbakken te bouwen en te beplanten.

Een van de hoogtepunten van het project was de samenwerking tussen de kinderen. Tijdens het planten zijn diverse bladgroenten en vruchtgroenten gecultiveerd. Dit praktische aspect van het project bood hen de mogelijkheid om de theorie in de praktijk te brengen en te ervaren hoe het is om zelf voedsel te verbouwen.

Het bouwen van de plantenbakken versterkte hun groepsvaardigheden en het planten van de gewassen gaf hen een zorgzaam en trots gevoel. Het project creëerde bij de kinderen bewustwording over duurzame landbouwmethoden en het belang van het beschermen van het milieu.

De kinderen hebben heel erg genoten. Dit project heeft niet alleen de kinderen betrokken bij duurzaamheid, maar heeft ook bijgedragen aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Door hen te laten ervaren hoe ze zelf een verschil kunnen maken, hebben zij de vaardigheden meegekregen om bewuste en verantwoordelijke burgers te worden. Dit project is een inspirerend voorbeeld van hoe samen te werken aan een duurzamere toekomst, waarin klimaatbestendige landbouw en kennisdeling centraal staan.

De projecten zijn geiniteerd door Nuravni S. Sallons en worden uitgevoerd in collaboratie met de Aurae Opus Foundation en Tiny Gardens Suriname.

Deze projecten worden ondersteund en gefinancieerd door de Overheid van de Verenigde Staten, Meridian International Center, The Partners of the America’s en de International Visitors Leadership Program (IVLP).