Surinamers: In Nederland is het vinden van een geschikte liefdespartner veel makkelijker dan thuis

man vrouw koppel liefde relatie stel

In Nederland ervaren veel van origine Surinaamse mannen en vrouwen dat het eenvoudiger is om een geschikte liefdespartner te vinden dan in hun thuisland.

Dit bleek uit gesprekken tijdens een grote bijeenkomst van Surinaamse studenten in Nederland. Een veelgehoorde klacht in Suriname van beide geslachten is de moeite om iemand te vinden die qua denkniveau, salaris en ook uiterlijk een goede match is.

“Je hebt hier nou eenmaal meer keus. Op ieder potje past bijna een deksel hier in Nederland,” lichtte een van de deelnemers toe.

Een opvallend voorbeeld werd gedeeld door een veganistische dame, die al meer dan tien jaar een diervriendelijke levensstijl aanhoudt.

Zij merkte op dat ze in Nederland relatief gemakkelijk een veganistische partner kon vinden, iets wat in haar land ondenkbaar leek. “In Suriname was het bijna onmogelijk om iemand met dezelfde levensstijl te vinden,” vernam een redactielid van GFC Nieuws.

Ook een Surinaamse man, begin dertig, deelde zijn ervaringen. Hij gaf aan dat hij zich in zijn geboorteland vaak eenzaam voelde op romantisch gebied, maar dat dit in Nederland veranderde.

“Hier word je vaker beoordeeld op je karakter. En met alle respect, de dames zien er hier over het algemeen wat beter uit en zijn minder hoogmoedig dan in Suriname. Dat helpt zeker ook. Ze zijn minder veeleisend,” verklaarde hij.

Beide geslachten uitten hun tevredenheid over hun romantische leven in Nederland, hoewel ze toegeven soms culturele verschillen te ervaren met niet-Surinaamse partners.

Foto ter illustratie.