Suriname tops wereldlijst met hoogste aantal auto’s per inwoner, zegt professor Rampersad

SUV

Volgens Prof.dr.ir. Hubert Rampersad, bekend om zijn diepgaande analyses, heeft Suriname wereldwijd het hoogste aantal auto’s per hoofd van de bevolking.

Opmerkelijk is dat velen van hen geen goedbetaalde baan hebben, maar toch in luxe auto’s rijden, zo deelde Rampersad mee aan GFC Nieuws.

Analisten uit Nederland suggereerden eerder in gesprek met GFC dat deze opvallende trend mogelijk te wijten is aan een laag zelfbeeld bij veel Surinamers, die proberen dit te compenseren door in dure auto’s te rijden, zelfs als ze een bescheiden inkomen hebben.

Het fenomeen van statussymbolen lijkt de boventoon te voeren, waarbij auto’s fungeren als een manier om sociale status en eigenwaarde te vergroten.

De drang naar luxe auto’s kan volgens experts ook worden toegeschreven aan sociale druk en de invloed van populaire cultuur, waarbij het bezit van bepaalde merken en modellen wordt gezien als een teken van succes.

Het is een fenomeen dat de aandacht vestigt op bredere kwesties van financiële educatie en bewustzijn in Suriname, waarbij het belangrijk is om te erkennen dat materiële welvaart niet noodzakelijk gelijk staat aan persoonlijk succes of welzijn.