Scholen Boven-Suriname gesloten vanwege drinkwaterprobleem: Onacceptabel en een dringend beroep op de regering

kraan water

OPINIE – De recente sluiting van scholen in Boven-Suriname vanwege een drinkwaterprobleem is een verontrustende en onacceptabele ontwikkeling.

Dit nieuws roept ernstige zorgen op over de veiligheid, het welzijn en de educatie van de kinderen in het gebied. Het is essentieel dat de Surinaamse regering onmiddellijk ingrijpt om het probleem op te lossen en de getroffen gemeenschappen te ondersteunen.

De sluiting van scholen in Boven-Suriname heeft niet alleen gevolgen voor het onderwijs van de kinderen, maar kan ook leiden tot ernstige psychologische, sociale en economische gevolgen voor de gemeenschap als geheel.

Het is de verantwoordelijkheid van de regering om adequate maatregelen te nemen om de gevolgen te minimaliseren en om de getroffen burgers te beschermen.

Daarnaast is het van cruciaal belang dat de regering de educatie van kinderen hoog in het vaandel houdt, ongeacht de omstandigheden. De sluiting van scholen mag geen langetermijnoplossing zijn. Er moeten alternatieven worden geboden, zoals online onderwijs of tijdelijke lesfaciliteiten, zodat kinderen hun opleiding kunnen voortzetten.

Het is begrijpelijk dat vanwege de aanhoudende droge tijd er problemen ontstaan in de watervoorziening, maar dat rechtvaardigt niet dat scholen gesloten blijven.

Het welzijn en de educatie van kinderen mogen niet in gevaar worden gebracht, en er moet alles aan worden gedaan om dit probleem op te lossen.

Ben M.D.

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud