Schietincident en mishandeling na geluidsoverlast in Santodorp

wapen schot scaled

GFC NIEUWSREDACTIE – Maandagochtend, rond 02.30 uur, ontving het politiebureau in Santodorp, Suriname, een alarmerende melding van het Command Center (CC).

De melding betrof een schietincident aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. De autoriteiten reageerden onmiddellijk en begonnen een onderzoek naar de zaak.

Het slachtoffer, met de initialen F.V, werd ter plaatse aangetroffen en verhaalde dat hij het doelwit was geweest van een mishandeling door vier mannen.

Een van deze mannen had ook schoten gelost met een vuistvuurwapen. De reden voor deze agressieve actie bleek geluidsoverlast te zijn, veroorzaakt door het groepje mannen.

De vier verdachten werden ter plaatse geïdentificeerd en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. In eerste instantie ontkenden zij elk afzonderlijk betrokkenheid bij de mishandeling.

Echter, tijdens de ondervraging gaf een van de verdachten uiteindelijk toe dat zij samen met de andere drie mannen het slachtoffer hadden mishandeld en dat er inderdaad schoten waren gelost met een vuistvuurwapen.

Op aanwijzing van de verdachten werd een illegaal oud vuistvuurwapen aangetroffen, samen met vijf losse 9mm flodderpatronen.

In het belang van het lopende onderzoek werden zowel het vuistvuurwapen als de patronen in beslag genomen. Op de plaats delict werd ook een huls van een 9mm patroon gevonden, die eveneens in beslag werd genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de verdachten met de initialen K.D., K.S., K.D. en B.S. in verzekering gesteld.

Het onderzoek naar dit schietincident en de daaropvolgende mishandeling zal nu verdergaan, terwijl de autoriteiten proberen de volledige toedracht van de gebeurtenissen te achterhalen en rechtvaardigheid te doen gelden.