Jongen(15) wenst alle banden met eigen moeder te verbreken wegens haatgevoelens

Haat nee

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) heeft een complexe familieprobleem in behandeling genomen.

Een 15-jarige jongen uit Paramaribo heeft aan familieleden verteld dat hij een diepgewortelde afkeer heeft van zijn eigen moeder.

Ondanks dat hij met haar en zijn twee zussen in één huis woont, wil hij niets meer met haar te maken hebben.

De jongen en zijn moeder, die alleenstaand is, hebben voortdurend conflicten vanwege hun totaal verschillende levensopvattingen.

De moeder is diepbedroefd door de gevoelens van haar zoon. Ze heeft geprobeerd het gesprek aan te gaan, maar de tiener blijft volhouden dat zijn negatieve gevoelens jegens haar onveranderlijk zijn.

Een maatschappelijk werkster van het KIVC is ingeschakeld om de oorzaak van de diepe haatgevoelens te achterhalen, zo verneemt GFC Nieuws. Echter, tot nu toe heeft dit niet tot een duidelijke oorzaak of oplossing geleid.

Het vermoeden bestaat dat de voortdurende conflicten voortkomen uit botsende karaktertrekken. De geringste irritaties escaleren snel, wat de relatie tussen moeder en zoon verder onder druk zet.

Het KIVC zegt betrokken te blijven bij het probleemgezin om te zoeken naar een manier om de verstoorde relatie te herstellen en het welzijn van alle gezinsleden te waarborgen.