Wat te doen bij slecht weer in Suriname

paramaribo suriname fort zeelandia

Wat te doen bij slecht weer in Suriname

Als je naar Suriname gaat dan hoop je natuurlijk op alle dagen mooi weer. Toch kan het wel eens een dagje regenen en dan is het fijn om te weten wat je dan kunt doen. Daarom hebben we een paar tips voor je wat je kunt doen bij slecht weer in Suriname. Lees het op je gemak door en dan ga je hoe dan ook een fijne tijd hebben als je hier op vakantie gaat!

Fort Zeelandia

Een bezoekje aan Fort Zeelandia op een regenachtige dag is zeker de moeite waard. Het is namelijk een voormalig Nederlands fort en is te vinden aan de Abraham Crijnssenweg in Paramaribo. Het ligt aan de linkeroever van de Surinamerivier. Het is ondergebracht bij het Surinaams Museum (sinds 1995).

Koto Museum

Veel mensen noemen het Koto Museum echt uniek. In 2009 is het museum namelijk geopend met koto en angisa. In totaal heeft Christine wel tien jaar aan het museum gewerkt en dat kostte veel tijd. Het is leuk om te weten hoe dat bijvoorbeeld is begonnen. Om te beginnen heeft ze de koto- en angisaverzameling, deels nog van haar moeder, moeten inventariseren. Ook was het noodzakelijk om een goed museum gebouw te ontwerpen. Dit heeft ze niet alleen gedaan, want dat deed ze samen met haar man Carlo van Russel. De naam die is gekozen, is A GUDU OSO. Dit staat voor ware rijkdom en heeft een grote historische waarde. Wist je dat het oudste kostuum afkomstig is uit 1898? Dit kun je hier met eigen ogen bekijken en is echt de moeite waard!

Hermitage Mall

Als je van winkelen houdt, dan kun je daar op een regenachtige dag heel goed gebruik van maken in de Hermitage Mall. De eerste winkels zijn hier geopend in het jaar 2000. Het is allemaal begonnen met 20 winkels en dat is al heel snel uitgegroeid naar een groter complex. Er is daarom nog een extra aanvang gemaakt, dit is gedaan met de bouw van het tweede deel van de Mall. In 2004 is dit deel geopend, maar er is nog veel meer plaats nodig, want steeds meer winkels willen zich hier vestigen. Momenteel is het een winkelcentrum met meer dan 80 winkels en daar kun je je dus op een regenachtige dag heel goed vermaken (met goed weer uiteraard ook).

De reden dat veel mensen naar de Hermitage Mall willen, is omdat je er altijd wat kunt doen. Lekker winkelen en dan tussendoor ergens een hapje eten en wat drinken, alles is hier mogelijk. Je hebt hier voor kinderen veel leuke winkels, maar ook voor dames en heren. Het voordeel is dus dat je je hier met het hele gezin de hele dag gaat vermaken. Genoeg lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen. Of dat je nu op zoek bent naar schoenen, kleding, een cadeau of speelgoed, iets voor binnen of buiten, alles vind je hier. Er wordt bij de Hermitage Mall dan ook alles aan gedaan om het de mensen naar hun zin te maken. Als je de sfeer proeft, dan voelt het al direct als prettig aan. Het is kwaliteit, maar ook luxe en veel variatie, kortom regen in Suriname is niet erg, want winkelen kun je hier prima!

Films naar de Hermitage Mall

Je kunt het winkelcentrum goed herkennen aan de donkergele en bordeauxrode kleuren. Het is echt een volledig overdekt winkelcentrum en je vindt er ook veel planten, fonteinen en banken. Als je tussendoor dus even uit wil rusten, neem je even plaats op een bankje en dan kun je zo een heerlijke dag beleven samen (en je blijft droog). Je zou ook nog naar de film kunnen, want TBL Cinemas vind je naast de Hermitage Mall.

Sint Petrus en Pauluskathedraal bezoeken

Als je dan toch in het mooie Suriname bent, dan wil je vast en zeker ook wat van de cultuur meekrijgen. Een bezoekje aan de Sint Petrus en Pauluskathedraal is dan zeker een aanrader. Dit is een mooie houten kathedraal die je kunt vinden in het centrum van het mooie Paramaribo. Tussen 1883 en 1887 is de kathedraal gebouwd.

In het hotel verblijven

Als het regent in Suriname kun je er ook voor kiezen om een dagje in je hotel te verblijven. Je hebt er vaak een goede internetverbinding en dan is het mogelijk om online een spel te spelen. Misschien wil je wel een online Nederlands casino bezoeken en als het regent vermaak je je zo ook een paar uurtjes. Wissel de spelletjes af, kijk wat er bij je past en blijf verantwoord spelen. Af en toe even beneden in het hotel wat eten of drinken, als het droog is weer lekker naar buiten? Je vermaakt je wel in het mooie Suriname, ook als het regent, want er is meer dan genoeg te doen.