Succesvolle opening collegejaar De Janssen University of Applied Sciences

Janssen

GFC NIEUWSREDACTIE- Janssen University of Applied Sciences organiseerde afgelopen vrijdag een introductieavond voor de start van het nieuwe collegejaar 2023-2024.

De avond werd bijgewoond door studenten, docenten, en vertegenwoordigers van de examen- en kwaliteitscommissie.

Dr. Glenn Leckie opende het officiële gedeelte met een presentatie over de verschillen tussen intentie en motivatie. Hij legde uit dat intentie op zichzelf niet genoeg is om een opleiding te beginnen, laat staan te voltooien.

Intrinsieke en extrinsieke motivatie zijn essentieel, waarbij de nadruk ligt op intrinsieke motivatie omdat deze van binnenuit komt en minder wordt beïnvloed door externe factoren.

Leckie verbond dit aan Maslow’s piramide van behoeften en besprak hoe externe factoren, zoals de sociaal-economische situatie van het land, de motivatie om te studeren en zelfontplooiing te bereiken, kunnen beïnvloeden.

Na de presentatie werden studenten op basis van hun leerjaar ingedeeld voor workshops. Het officiële gedeelte werd gevolgd door een informele bijeenkomst.

De oprichters en directeuren van de hogeschool, Ing. Anthony Janssen MSc en Ing. Kathleen Janssen MSc, waren tevreden over de opening.

Ze benadrukten ook hun trots over de recente derde accreditatie van de opleidingen Bedrijfskunde en ICT door het NOVA.

Sinds 2001 draagt Janssen University of Applied Sciences bij aan de ontwikkeling van professionals voor vooraanstaande bedrijven in Suriname.