President Santokhi richt zich tot de samenleving in jaarrede

chan santokhi

GFC NIEUWSREDACTIE – In zijn vierde jaarrede richtte President Chan Santokhi van Suriname zich rechtstreeks tot de bevolking en prees hun offers om het land op het pad van herstel te brengen.

Hij erkende de veerkracht van het volk als de basis voor herstel en groei. De president benadrukte dat de regering de verantwoordelijkheid neemt voor de offers die het volk heeft gebracht in hun streven om Suriname te redden.

Santokhi beloofde dat naarmate de economie groeit, de regering meer voor het volk kan doen. Hij riep op tot eenheid in verscheidenheid en nationale verbroedering, geïnspireerd door eerdere Surinaamse leiders. Hij benadrukte dat modernisering van de samenleving gezamenlijke inspanningen vereist, los van politieke voorkeuren.

De president herinnerde de bevolking eraan dat ze in de eerste plaats Surinamers zijn, ongeacht hun afkomst of achtergrond, en benadrukte dat niemand vergeten of achtergelaten zal worden. Hij benadrukte het belang van nationale en persoonlijke veiligheid, ongeacht politieke verschillen, en riep op tot verbroedering en samenwerking.

Santokhi bedankte de vakbeweging en het bedrijfsleven voor hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en hoopt dat ze blijven samenwerken voor economische groei en duurzame ontwikkeling van het land.