Santokhi na goedkeuring 3e tranche IMF: Doorzetten en hard werk worden beloond

Dollars

GFC NIEUWSREDACTIE – “Doorzetten en hard werk worden beloond. Na pakweg een jaar, na zware onderhandelingen, nieuwe targets en nieuwe programma’s, hebben wij de derde review van ons IMF-programma gehaald.”

Dit zei de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, nadat bekend wer dat het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) de derde tranche voor Suriname heeft goedgekeurd.

De raad van bestuur van het IMF heeft maandag daartoe beslist in Washington D.C. Hiermee wordt een bedrag van 53 miljoen Amerikaanse dollars beschikbaar gesteld. Het totale bedrag vanuit het IMF bedraagt 159 miljoen dollar.

“Wij hebben laten zien dat leiderschap, bestuur op basis van een serieus programma, hervormingen en stabiliteit met zich meebrengen. Het vertrouwen in Suriname is internationaal hersteld. Voorts is er een sterk fundament gelegd voor duurzame ontwikkeling van ons land.”

Santokhi:”Ik feliciteer de totale samenleving, in het bijzonder onze functionarissen, die direct betrokken zijn bij het programma. Daarnaast verzeker ik het Surinaamse volk dat de regering nu met uiterste prioriteit zal werken aan de verbetering van de koopkracht van burgers en het vergroten van het besteedbaar inkomen”

“De hervormingen waren nodig. Het IMF merkt op dat er grote vorderingen zijn geboekt op macro-economisch gebied. De indicatoren daarvan spreken voor zich. We hebben laten zien dat met strakke discipline en goed bestuur de resultaten niet uitgebleven zijn.”

Direct na de goedkeuring sprak IMF’s Executive Director Afonso Bevilaqua in een telefonisch gesprek met minister Raghoebarsing zijn waardering uit aan Suriname. “Het vergt moed en daadkracht van een regering en het volk, om de maatregelen te treffen. En er is daardoor veel vooruitgang geboekt, veel bereikt. We moeten doorgaan om het fundament dat nu gelegd is, helemaal stevig te maken. Gezamenlijk zullen wij dit programma tot een goed eind brengen. Suriname voorwaarts,” aldus de president.