Deskundigheid en integriteit ontbreken in Surinaamse politiek, zegt waarnemer

Amateur

GFC NIEUWSREDACTIE – Suriname- analist Pinas sprak recentelijk in scherpe bewoordingen met GFC Nieuws over de huidige staat van de Surinaamse politiek en haar leiders.

“Het is diep zorgwekkend dat onze politieke leiders niet over de juiste capaciteiten beschikken om echte economische welvaart in Suriname te realiseren,” zegt hij.

De evaluator wijst op het ontbrekende arsenaal aan deskundigheid bij vele politieke figuren.

“Deze kennis is onontbeerlijk voor het vormen van gedegen economisch beleid. Maar nog alarmerender dan het gebrek aan kennis is de schijnbare onwil. Bij velen lijkt de prioriteit niet bij het welzijn van het volk te liggen, maar bij persoonlijk gewin.”

Om welvaart te kunnen genereren, legt de analist uit, moeten politici aan enkele criteria voldoen waaronder gedegen economische scholing en inzicht, integriteit en onberispelijk gedrag, transparantie in hun besluitvorming, bereidheid tot samenwerking en overleg, luisteren naar expertadviezen, het plaatsen van nationaal belang boven persoonlijke of partijbelangen en bovendien een langetermijnvisie hanteren.

“Wanneer we leiders hebben die aan deze standaarden voldoen, kunnen we pas echt spreken van een toekomst vol welvaart,” concludeert de waarnemer.