Suriname glijdt steeds verder af naar niveau waar goede normen en waarden zeldzaam worden

Glas gebroken

OPINIE- Het is pijnlijk om toe te geven, maar Suriname glijdt steeds verder af naar een niveau waar goede normen en waarden zeldzaam worden.

Wat het nog verontrustender maakt, is dat juist degenen die aan het roer staan, de politici, zich niet aan deze waarden houden.

Zij, die als rolmodellen moeten fungeren, maken zich schuldig aan corruptie, valse beloften en het verspreiden van onwaarheden.

Suriname heeft een rijke traditie van veerkracht en gemeenschap; een die nu onder druk staat door onethische praktijken op de hoogste niveaus van de overheid.

Het is betreurenswaardig dat een land met zoveel potentieel wordt overschaduwd door het gedrag van enkelen. Suriname verdient beter, maar het lijkt erop dat degenen die het voortouw zouden moeten nemen, de situatie alleen maar verergeren.

Veel beschaafde mensen, zowel binnen Suriname als in het buitenland, kijken met groeiende bezorgdheid toe. Hun liefde en band met het land maken dat ze des te meer vrezen voor de toekomst.

Een land dat ooit stond voor integriteit en trots. Het is hoog tijd dat er verandering komt, dat Suriname de neerwaartse spiraal omkeert en de waardigheid herstelt die het verdient.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud