Gezin aangehouden voor verduistering graafmachine

Gevangenis cel

GFC NIEUWSREDACTIE – Op 8 augustus werd op het politiebureau Paranam melding gedaan van een vandalisme-incident aan de Avobakaweg ter hoogte van mast 39 in Suriname, waarbij een graafmachine door onbekenden was vernield.

Het daaropvolgende onderzoek, geleid door de recherche van Regio Midden, leidde tot de identificatie van twee verdachten: vader K. M. (50) en zoon A. M. (28). Ze werden gearresteerd in Houttuin, waarin een busje met gestolen onderdelen voor de verkoop werd aangetroffen.

Verder onderzoek bracht een derde verdachte, R. L. (26), naar voren als medeplichtige aan de diefstal. Tijdens het voortgezette onderzoek werd ook een helende handelaar, S. R. (26), op de Kwattaweg aangehouden, in het bezit van enkele gestolen onderdelen als onderpand.

Een huiszoeking bij het gearresteerde vader-zoon duo resulteerde in de ontdekking van verborgen graafmachine-onderdelen op hun erf, verscholen in hoog wied. Dit leidde tot de aanhouding van P. Ch. (50), de vrouw van K. M., en een tweede zoon, V. M. (30). Twee verdachten zijn nog op de vlucht.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden P. Ch. en S. R. na ondervraging vrijgelaten, terwijl de overige vier verdachten in voorlopige hechtenis werden genomen.