Minor Fruits Project: Verhogen van de markoesa productie in Suriname

markoesa

GFC NIEUWSREDACTIE – In het kader van het Inter-American Development Bank (IDB) Minor Fruits project, dat zich richt op het verhogen van de markoesaproductie in Suriname, zijn Farmer Field Schools gepland in verschillende districten.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft contracten getekend met 9 geselecteerde landbouwers waar de activiteiten zullen plaatsvinden.

Opmerkelijk is dat de 10e overeenkomst is gesloten met een agro-ondernemer met een auditieve beperking in het district Wanica.

Net als bij de andere geselecteerde agro-ondernemers zal op zijn landbouwgrond een demonstratieplot voor markoesa worden opgezet, evenals een Farmer Field School.

Een Braziliaanse expert werd ingevlogen om training te geven over markoesateelt, waarvan de opgedane kennis door LVV-deskundigen zal worden toegepast tijdens de Farmer Field School.

Minister Parmanand Sewdien van LVV waardeerde de vastberadenheid van de 10e agro-ondernemer, die ondanks een beperking vastbesloten is zich te bewijzen in deze sector.

Dit initiatief benadrukt de inclusieve aard van het project en de vastberadenheid om kennis en kunde te vergroten om het doel van verhoogde markoesaproductie te bereiken.