RGD zet acties voort: Vertrouwen in de directie opgezegd door de bond en personeel

protest actie boycot strijd

GFC NIEUWSREDACTIE – De Regionale Gezondheidsdienst Suriname (RGD) bevindt zich in het oog van een storm nadat de vakbond en het personeel het vertrouwen in de directie van de organisatie hebben opgezegd.

De belangrijkste eis van de betrokken partijen is een onmiddellijke salariscorrectie om de financiële situatie van het personeel te verbeteren.

De onrust binnen de RGD begon enkele dagen geleden toen de vakbond namens het personeel een officiële klacht indiende bij de directie over de alarmerende financiële omstandigheden waarin het personeel verkeert. Volgens de vakbond zijn de lonen al geruime tijd niet aangepast aan de stijgende kosten van levensonderhoud, wat heeft geleid tot financiële moeilijkheden voor het personeel.

Sindsdien zijn er verschillende protestacties georganiseerd, waaronder stakingen en demonstraties voor de kantoren van de RGD. Deze acties hebben geleid tot ernstige verstoringen van de dienstverlening en hebben de aandacht van zowel de media als het publiek getrokken.

Op 12 september kwam het tot een hoogtepunt toen de vakbond officieel het vertrouwen in de directie opzegde. De directie van RGD heeft nog niet officieel gereageerd op het opzeggen van het vertrouwen door de vakbond.