VHP-parlementariër roept VES op tot concrete oplossingen voor financiële kwesties in Suriname

2014 05 16 Mahinder Jogi

GFC NIEUWSREDACTIE – In een reactie op recente kritiek van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), heeft VHP-parlementariër Mahinder Jogi benadrukt dat de VES niet alleen moet praten, maar ook concrete oplossingen moet aandragen aan de regering.

Jogi, riep de VES op om specifiek aan te geven waar de financiële middelen vandaan moeten komen in plaats van alleen te wijzen op problemen.

De VES had kritiek geuit op de regering vanwege haar keuze om financiële middelen direct bij de consument te halen in plaats van elders in de economie.

Ze benadrukten dat het verhogen van de BTW op brandstof geen positief signaal was voor de samenleving.

Jogi begreep de bezorgdheid over prijsstijgingen, maar benadrukte ook dat de regering bezig is met economische hervormingen en dat er geen andere opties zijn dan subsidies te verminderen en prijsverhogingen door te voeren.

Hij concludeerde: Hoewel het onplezierig is om meer uit te geven, hebben we geen keus. We kunnen niet eindeloos blijven subsidiëren in het Suriname.

Deze voortdurende dialoog tussen de VES en politieke leiders benadrukt het belang van samenwerking en het aandragen van concrete oplossingen om de economische uitdagingen in Suriname aan te pakken.