Overleg tussen regering en veiligheidsbonden, acties opgeschort

veiligheidsbonden 003 480x320 1

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een recent overleg met vertegenwoordigers van de Bond Penitentiaire Ambtenaren, Bond Beveiligings- Bijstandsdienst Suriname en Bond van Personeel bij de Brandweer begrip getoond voor de druk waarmee de veiligheidsbonden momenteel te maken hebben. Dit overleg vond plaats als reactie op het besluit van de bonden om het werk neer te leggen.

President Santokhi benadrukte de noodzaak van voortdurend overleg en het handhaven van de nationale veiligheid. Hij wees op de voortgang van het IMF-programma, dat weliswaar offers van de samenleving vereist, maar waarvan de tekenen wijzen op stabiliteit over ongeveer een jaar.

De besprekingen richtten zich vooral op kwesties met betrekking tot vergoedingen en middelen om het werk van het veiligheidspersoneel te verbeteren. De bonden brachten hun teleurstelling naar voren over het gebrek aan vooruitgang sinds de gesprekken van december vorig jaar.

Partijen hebben afgesproken om opnieuw bijeen te komen op 9 september voor verdere besprekingen. President Santokhi drong er bij de bonden op aan om hun verantwoordelijkheid te nemen en te overwegen de acties op te schorten. Een definitieve beslissing zal worden genomen na verslag aan de leden en verdere gesprekken met de Raad van Vakcentrales in Suriname.