AWJ stimuleert coöperatieve samenwerking in Snesi Kondre

De voorzitter van RACO Claudette Etnel bij de training over cooperatief ondernemerschap aan lokale bewoners van Snesi Kondre in Sipaliwini. 532x400 1

GFC NIEUWSREDACTIE – De Raad voor Coöperatiewezen (RACO) heeft in samenwerking met Solidaridad Network Suriname een training gegeven over coöperatief ondernemerschap aan lokale bewoners van Snesi Kondre in het district Sipaliwini, Suriname.

De training, geleid door RACO-voorzitter Claudette Etnel, heeft tot doel micro- en startende ondernemers aan te moedigen om samen te werken in coöperatieve verbanden om meer succes te behalen.

Etnel benadrukte het belang van coöperatief ondernemerschap voor de gemeenschap, omdat het leidt tot meer banen en inkomsten.

Ze voorzag de deelnemers van informatie over het opzetten van coöperaties, inclusief kenmerken, bestuursvorming en statuten.

Ze onderstreepte ook dat coöperaties bijdragen aan werkgelegenheidsgroei, individuele en nationale welvaart en een toename van het nationaal inkomen.

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) zal blijven samenwerken met RACO om micro-ondernemers te ondersteunen bij het oprichten van coöperaties door middel van training en voorlichting.

RACO blijft zich inzetten voor de bevordering van het coöperatiewezen in Suriname en heeft al eerder trainingen gegeven aan startende vrouwelijke ondernemers in samenwerking met andere organisaties.

Virtuele trainingen over coöperatief ondernemerschap worden ook aangeboden aan beginnende ondernemers.