De maskerade van welvaart: Hoe Surinaamse regeringen kiezers misleiden

Stemmen verkiezingen

OPINIE- Het is onmiskenbaar dat Suriname steeds worstelt met het fenomeen van schijnwelvaart in de aanloop naar verkiezingen.

Regeringen pakken dan uit met indrukwekkende projecten of verstrekken gunsten om de indruk te wekken dat de economie bloeit en het volk floreert. Maar in werkelijkheid wordt dit slechts gedaan om stemmen te winnen.

Deze tijdelijke oplevingen van welvaart zijn misleidend. Zij verhullen de echte problemen: de noodzaak om een stabiele economie op te bouwen, de strijd tegen armoede aan te gaan en ongelijkheid te bestrijden.

In plaats van deze kwesties aan te pakken, richten regeringen zich op korte-termijn successen.

Zo’n aanpak leidt ertoe dat Surinamers sceptisch worden over politieke beloften. De vertrouwensrelatie tussen het volk en hun leiders erodeert, wat leidt tot meer frustratie en minder vertrouwen in de democratie.

Onze politieke leiders moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Zij moeten werken aan echte, duurzame oplossingen voor de problemen waarmee ons land wordt geconfronteerd, in plaats van zich te concentreren op het winnen van de volgende verkiezingen.

Het is tijd om deze schijnwelvaart in de aanloop naar de verkiezingen te doorbreken en een politieke cultuur te bevorderen waarin de stem van het Surinaamse volk echt wordt gehoord en gerespecteerd.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud