Zo stel jij het ideale kerstpakket samen

meisje kerst

Ben je op zoek naar het perfecte kerstpakket om je medewerkers te verrassen? Zoek dan niet verder, want wij hebben de ultieme gids voor jou! Omdat je natuurlijk je werknemers wilt laten zien hoeveel ze voor je betekenen en ze een blijk van waardering wilt geven, is het wel zaak dat je goed nadenkt over hetgeen wat je ze geef. Zo zijn enkele populaire soorten kerstpakketten vaak een pakket met eten en drinken. Zo doet een vlees kerstpakket het altijd goed, maar vallen ook de kerstpakketten met chips, nootjes en wat drinken altijd goed in de smaak. Belangrijk is wel dat je zorgt voor een persoonlijke touch en hoe je dat doet, vertellen wij je in dit artikel. Daarnaast vertellen we je ook hoe jij ervoor zorgt dat je het perfecte pakket  voor je werknemers bij elkaar weet te verzamelen.

Een persoonlijk tintje

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvol kerstpakket is het toevoegen van een persoonlijk tintje. Het draait allemaal om het laten zien dat je je medewerkers echt waardeert. Denk na over wat ze leuk vinden en waar ze van houden. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijk pakket samenstellen, maar  is het ook leuk om een persoonlijke boodschap te schrijven. Nu wordt dit in het geval van een bedrijf met honderden medewerkers wat lastiger, maar ook een handgeschreven kaart met een fijne kerst en bedankje is vaak een goede manier om te laten zien dat je moeite doet. Ook doet het persoonlijk uitdelen het altijd goed. Zo kun je bijvoorbeeld per afdeling een half uur reserveren in de kantine, zodat iedereen even wat kan drinken en onder het genot van een oliebol zijn of haar kerstpakket in ontvangst kan nemen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wanneer je het ideale kerstpakket wilt samenstellen, gaat de kwaliteit altijd boven de kwantiteit. Ga voor producten die duurzaam en van goede kwaliteit zijn. Denk aan lokale producten of merken met een uitstekende reputatie. Dit laat niet alleen zien dat je oog hebt voor detail, maar creëert ook een positieve associatie met je bedrijf. Vooral wanneer je een bepaalde visie hebt als bedrijf, dan is het wel belangrijk dat hetgeen wat je aan je personeel geeft, ook daarbij aansluit. Je kunt namelijk beter een in verhouding wat kleiner pakket geven, dan dat je een groot pakket samenstelt, waarvan de helft kwalitatief niet om over naar huis te schrijven is. 

Hier moet een goed kerstpakket aan voldoen

Bij het samenstellen van kerstpakketten is diversiteit van groot belang. Mix bijvoorbeeld hartige en zoete snacks, drankjes en lekkernijen om voor ieder wat wils te hebben. Het is tevens van belang dat, indien je er ook een cadeau bij doet, deze praktisch bruikbaar is. Denk aan handige gadgets, agenda’s of kookboeken om te laten zien dat je aan iedereen denkt. Voeg een vleugje luxe toe door bijvoorbeeld champagne, hoogwaardige chocolade of een flesje wijn in het kerstpakket op te nemen. Zo maak je het extra speciaal. Wees vooral creatief! Zorg voor een persoonlijke touch, zodat je laat zien dat je aan ze denkt.