Leerkrachten, leerlingen en ouders verbaasd over indeling examenvakken aardrijkskunde en natuurkunde op dezelfde dag

pexels pixabay 159844 scaled

GFC NIEUWSREDACTIE- De eindexamens voor Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) in Suriname staan weer voor de deur en voor de meeste studenten die hieraan zullen deelnemen zijn deze examens ook de laatste horde op weg naar hoger onderwijs.

In een open brief zeggen vele VOS-studenten en hun ouders, -leerkrachten en -schoolhoofden verbaasd te zijn over de indeling van de examenvakken aardrijkskunde en natuurkunde.

Het blijkt dat op vrijdag 30 juni de vakken aardrijkskunde en natuurkunde worden afgenomen. “Het probleem hierin is dat natuurkunde één van de moeilijkste-, zo niet het moeilijkste vak voor vele S’ers is en dus het besluit om dit vak op dezelfde dag met een ander vak te examineren niet te bevatten is”, schrijft een groep zeer bezorgde leerkrachten, leerlingen en ouders.

Wat de situatie volgens hen verergerd, is dat onderwijzen van het vak natuurkunde dit schooljaar zeer gebrekkig is gelopen, onder andere door gebrek aan docenten, waardoor vele studenten in zeer korte tijd, met behulp van dure bijlessen, de niet geringe informatie moeten opslaan.

Op schriftelijke verzoeken van schoolhoofden, studenten en ouders aan het ministerie van Onderwijs is helaas, 10 dagen voor de bewuste examendag, nog niet gereageerd.

“Hopelijk beseft men wel dat dit euvel de toelating tot hoger onderwijs van deze bètastudenten cq ons toekomstig kader, zeer negatief kan beïnvloeden en doen wij als studenten, leerkrachten en ouders een beleefd doch zeer dringend verzoek aan het MinOWC om alsnog het examenrooster te herzien en zodoende de examenstress voor deze lichting van toekomstige ingenieurs, scheikundigen, natuurkundigen, bèta-leerkracten, etc te verminderen,” aldus de een groep zeer bezorgde leerkrachten, leerlingen en ouders.