De normaalste zaak, ook in Suriname: Mannen trouwen met robotvrouwen

robot

INGEZONDEN- Stelt u zich voor dat u honderd jaar geleden zou beweren dat mensen ooit videogesprekken zouden kunnen voeren met anderen aan de andere kant van de wereld via een draagbaar apparaat. De kans is groot dat men u voor gek zou verklaren.

Of stelt u zich voor dat u, nog vroeger, zou propageren dat honderden mensen tegelijkertijd met een snelheid van 1000 kilometer per uur in een vliegtuig zouden kunnen reizen naar andere continenten. De lach zou u waarschijnlijk niet bespaard blijven.

Toch is, gezien de ongekende snelheid waarmee technologische vooruitgang zich voltrekt, het idee dat binnenkort nog meer verbazingwekkende ontwikkelingen ons leven zullen binnenkomen niet zo vergezocht.

Een van de meest opzienbarende toekomstscenario’s is de potentie dat mens-robotrelaties binnen een generatie mainstream kunnen worden.

Stelt u zich een wereld voor waarin het de normaalste zaak van de wereld is dat mannen trouwen met vrouwelijke robots en vice versa, met robots die hen in elk opzicht kunnen bedienen.

Volgens de laatste trends en speculaties zou Japan, een land dat bekend staat om zijn technologische vooruitstrevendheid en robotica-innovaties, het voortouw kunnen nemen in het introduceren van deze nieuwe levensstijl.

Terwijl het voor velen nog steeds futuristisch en onwaarschijnlijk lijkt, zou de realiteit van mens-robot-relaties wel eens dichterbij kunnen zijn dan we denken.

Ook in Suriname zal het uiteindelijk normaal worden dat mensen relaties aangaan met een robot.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud