INGEZONDEN- Individuen die consequent de president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi, via sociale media aanvallen, dienen de potentiële gevolgen van hun acties zorgvuldig in overweging te nemen.
Iedereen, of men nu een staatshoofd, topsporter, artiest of een doorsnee burger is, ervaart emoties.
Zeker, ook president Santokhi kan verdrietig zijn wanneer hij te maken krijgt met onaangename situaties. Zoals ieder mens ervaart hij een scala aan diepgaande emoties.
De subtiele, doch kwetsende beledigingen en beschuldigingen die hem ten deel vallen, kunnen ongetwijfeld diepe emotionele sporen nalaten.
Zelfs bij een prominent figuur als de president kunnen constante beledigingen en onwaarheden op sociale media tot ernstige psychologische schade leiden.
Dit kan gevoelens van depressie en angst teweegbrengen, en mogelijk negatieve effecten hebben op zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. In extreme gevallen kan dit zelfs leiden tot posttraumatische stressstoornis, een situatie waar niemand in Suriname bij gebaat is.
Het zou daarom verstandiger zijn als kritiek constructief wordt geformuleerd en kwetsende beledigingen en ongegronde beschuldigingen worden vermeden.
R. Pinas
DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com