GFC NIEUWSREDACTIE- Sinds de ontdekking in de jaren ’50, hebben onderzoekers en archeologen uitgebreid gegraven en onderzoek gedaan in de regio Eynan-Mallah, waar één van de honderden Natufische nederzettingen zich bevindt.
De Natufiërs waren de eerste jager-verzamelaars en stichters van dorpen in de Levant, een regio rondom de oostelijke Middellandse Zee.
Recentelijk hebben archeologen zeven blaasinstrumenten opgegraven, vergelijkbaar met fluiten, die geluid produceren wanneer erin wordt geblazen.
Deze 12.000 jaar oude verzameling, uit vogelbotten gesneden aerofonen, vormt de grootste verzameling prehistorische geluidsproducerende instrumenten die in hun volledige staat in de Levant-regio zijn gevonden.
Volgens archeologische vondsten zijn enkele van de vroegst bekende blaasinstrumenten, specifiek fluiten, meer dan 40.000 jaar oud.
Een van de oudste voorbeelden is de “Vogelbeenfluit” die werd ontdekt in de Hohle Fels grot in Duitsland. Deze fluit is gemaakt van een vogelbot en is gedateerd op ongeveer 40.000 jaar geleden, tijdens het Paleolithicum of de Oude Steentijd.
Er zijn ook andere oude fluiten gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder een beenfluit uit het Neolithicum (Nieuwe Steentijd) gevonden in Jiahu, China, die naar schatting ongeveer 9.000 jaar oud is.
Foto ter illustratie.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com