Dit zijn de mooiste plekjes in en rondom het Italiaanse Bari

bari italie stad vakantie

Ga jij binnenkort op vakantie naar het italiaanse Bari? Dan zijn er ontzettend veel leuke bezienswaardigheden, die je eigenlijk wel gezien moet hebben. Uiteraard is het ook belangrijk om te genieten van de zon, de zee en het strand, maar kies je ervoor om een auto te gaan huren, dan zul je zien dat je op de mooiste plekjes terecht komt. Ga je een auto huren Bari Airport, zorg er dan wel voor dat deze direct voor je klaarstaat bij het vliegveld. Zo hoef je niet eerst te wachten op de bus of een taxi en kun je direct je koffers inladen en vertrekken. Om je een idee te geven welke prachtige plekken je absoluut bezocht moet hebben tijdens je verblijf, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Bari Vecchia, de oude stad

Bari Vecchia is het historische centrum van de stad Bari in de regio Apulië in Zuid-Italië. Dit deel van de stad is een doolhof van smalle straatjes, witgekalkte huizen en kleine pleintjes met gezellige terrasjes. Het is een van de meest sfeervolle en karakteristieke wijken van Bari en is dan ook zeker een bezoekje waard. In Bari Vecchia vind je vele bezienswaardigheden, waaronder de Basilica di San Nicola. Deze basiliek is gewijd aan de heilige Nicolaas van Myra en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Italië. Het is een prachtig gebouw met mooie fresco’s en mozaïeken. Ook de kathedraal van Bari en het Castello Normanno-Svevo zijn zeker de moeite waard

Het waterfront van Bari

Het Bari Waterfront is een prachtige promenade aan de kustlijn van Bari, een grote stad in de regio Apulië in Zuid-Italië. Het strekt zich uit over 13 km langs de Adriatische Zee en biedt een adembenemend uitzicht op de kustlijn en de zee. Het Bari Waterfront is een perfecte plek om te wandelen, te joggen of te fietsen terwijl je geniet van de frisse zeelucht en het prachtige landschap. Het is ook een populaire plek voor inwoners en toeristen om te ontspannen en te picknicken, vooral tijdens de warmere maanden van het jaar.

Polignano a Mare

Polignano a Mare is een prachtige stad aan de Adriatische Zee, gelegen in de regio Apulië in Zuid-Italië. Het is vooral bekend om zijn oude stad, die hoog boven het zeeniveau ligt en een adembenemend uitzicht biedt op de turquoise wateren daaronder. De oude stad van Polignano a Mare bestaat uit smalle straatjes en steegjes, pittoreske pleintjes en historische kerken en paleizen. Het is een genot om hier rond te dwalen en de vele bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de middeleeuwse kasteelmuren, het 17e-eeuwse Palazzo del Governatore en de schilderachtige kerk van Santa Maria Assunta.

Nog veel meer te zien

Dit zijn slechts enkele van de vele mooie plekjes in en rondom Bari. Het is een regio met een rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die zeker een bezoek waard is. Niet alleen voor een stukje cultuur is Bari een prachtige bestemming, maar ook voor wanneer je gewoon onbezorgd wilt kunnen genieten van een zon, zee en strandvakantie.