GFC NIEUWSREDACTIE- Fernandes Bottling Company in Suriname organiseerde afgelopen weekend een succesvol strandopruimingsevenement in samenwerking met lokale organisaties, gericht op bewustwording van het belang om oceanen vrij van zwerfvuil te houden.
Een groep van 50 vrijwilligers, bestaande uit medewerkers van het bedrijf, WWF-Guianas, LBB/Natuurbeheer en Districtscommissariaat Commewijne, reisde af naar het eiland Braamspunt voor een strandopruiming. Dit werd uitgevoerd om de zeeschildpadden die het gebied bezoeken om zich voort te planten, te helpen. Hun levensomstandigheden worden bedreigd door de overvloed aan plastic afval.
De vrijwilligers werkten een paar uur en verlieten het strand met 56 grote vuilniszakken vol afval. Dit schoonmaakevenement was een gelegenheid voor het bedrijf om de inzet voor milieuverantwoordelijkheid en afvalvermindering te tonen, evenals de steun voor de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s).
In overeenstemming met de inspanningen van overheden en organisaties over de hele wereld, is de Coca-Cola bottelaar vastbesloten om te leven in een wereld zonder afval.
Om die reden zet The Coca-Cola Company zich wereldwijd in om tegen 2030 100% van de verpakkingen die het op de markt brengt in te zamelen en te recyclen, en tegelijkertijd hun verpakkingen te vervaardigen met minstens 50% gerecycleerde materialen.
“Het is onaanvaardbaar dat onze verpakkingen als afval eindigen en we nemen de verantwoordelijkheid om deel uit te maken van de oplossing”, aldus Fernandes Bottling Company.
“We werken vanuit het ontwerp van onze verpakkingen om een circulaire economie te creëren en smeden allianties met lokale partners om het inzamelingspercentage van onze verpakkingen te verhogen.”
Vervuiling van de zee, met name plastic vervuiling, is een wereldwijd probleem dat niet alleen zeeschildpadden treft, maar ook ander zeeleven, vogels en uiteindelijk de menselijke gezondheid.
Volgens een rapport van de Ellen MacArthur Foundation zou plasticvervuiling in de oceaan tegen 2025 voor $13 miljard aan jaarlijkse schade kunnen veroorzaken.
In de komende maanden zal Fernandes Bottling zich samen met de eerder genoemde partners buigen over een permanente afvalstructuur voor de omgeving van Braamspunt.
“Wij geloven dat we door samen te werken echt een verschil kunnen maken in onze gemeenschappen en de wereld. Daarom organiseren we deze vrijwilligersevenementen en werken we ook samen met lokale organisaties om het inzamelingspercentage van verpakkingen te verhogen”, aldus Ayida Slooten, Public Affairs & Communication Specialist van Fernandes Bottling Company.
“We hopen dat meer mensen zich bij ons aansluiten bij onze inspanningen om een wereld zonder afval te creëren.”
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com