De honden autostoel; Houd je hond veilig én comfortabel tijdens het autorijden

pexels ivan babydov 7788657 scaled

Dit artikel is geschreven samen met hondjesinfo, één van de grootste hondenblogs van Nederland. In dit artikel staan we stil bij de autostoel hond. We nemen je mee in wat voor product het is en waarom je het zou willen kopen. 

We kunnen de honden autostoel het beste omschrijven als een soort-van babystoeltje, alleen dan speciaal gemaakt voor honden. Je plaatst het, net als een babystoel, op één van de banken in jouw auto. Je maakt het vervolgens vast, waarna je jouw hond in de stoel kan zetten. In verband met de airbags, zet je de honden autostoel nooit voorin. Altijd op de achterbank. 

Een honden autostoel is dus handig om te gebruiken als je je hond comfortabel en veilig mee wilt nemen in de auto. Het product biedt veiligheid, doordat je jouw hond vast kunt maken in de autostoel. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het afleiding voorkomt, tijdens het autorijden. Ook voor honden met bewegingsziekte of angsten tijdens het autorijden kan de autostoel een fijne uitkomt zijn. Naast de net benoemde voordelen, beschermt de honden autostoel ook je autostoelen tegen viezigheid en krassen. 

Het zal je niets verbazen, maar een autostoel voor honden gebruiken vraagt wel om een aantal tips en tricks. Allereerst is het verstandig om een hondentuig aan te schaffen. In het geval van plotseling remmen, wordt bij een hondentuig de druk beter over het lichaam van je hond verdeeld. Een halsband doet dit niet en kan dan dus gevaarlijker zijn. Maak ook altijd de autostoel goed vast, met alle riempjes die bij het product geleverd worden. Je wilt er zeker van zijn dat jouw trouwe viervoeter veilig kan zitten. 

Als laatste is het prettig om een extra hondenkussen in de stoel te doen. Sommige autostoelen zijn al voorzien van een zachte bodem, echter kan het nooit kwaad om het je hond wat extra comfortabel te maken.