Op wat voor moment kan ik het beste mijn reis boeken naar Suriname?

suriname keti koti

Wil jij binnenkort op vakantie naar Suriname, maar weet je niet wanneer het een goed moment is om te boeken? Je kunt jezelf flink wat geld besparen door in de goede periode te boeken. Dit artikel vertelt je precies wanneer je het beste koopje scoort! 

De juiste timing

Last-minute boeken is bij een reis naar Suriname niet echt verstandig. Beslis dus niet dat je binnen twee weken in Suriname wilt zitten, maar plan je reis eerder vooruit. Wanneer je meer dan vijf maanden van tevoren boekt, kom je voordeliger uit. Het best is om een jaar van tevoren te boeken. Dan bespaar jezelf het meest op vliegtickets. 

Hoef je niet per se tijdens het hoogseizoen te reizen? Dan is dat positief. Je kunt namelijk het beste buiten deze periode reizen. Het hoogseizoen in het Zuid-Amerikaanse land is van februari tot april en van september en tot november. Dit heeft te maken met de hoeveelheid neerslag. Dit zijn namelijk de meest droge maanden. En tijdens deze maanden betaal je het minst voor de vlucht.

Tips bij het boeken van vliegtickets

Door slim te zoeken, kun je veel geld besparen op vliegtickets. Bij het online zoeken geef je in de filters aan tot welk bedrag je wilt bepalen voor de tickets. Vliegreizen met een tussenstop zijn vaak ook goedkoper. Dit kun je ook aangeven in de filters. En geef een ruime periode op voor de vakantie, zodat je meer data hebt om te vertrekken. Zo vind je de goedkoopste vlucht. 

Overnachting regelen

Vooral in de stad Paramaribo zijn genoeg hotels te vinden. Je kunt zelf kiezen of je een luxe verblijf wilt of dat je minder wilt uitgeven voor je hotelkamer. In de regel geldt: hoe meer sterren, hoe luxer maar ook duurder het verblijf. Je kunt ook overwegen om in een guesthouse of pension te overnachten. Dan bespaar je meer op de kosten. Het is in ieder geval belangrijk om op tijd te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen. 

Vergelijken

Door hotelkamers en vliegtickets online te vergelijken kun je jezelf flink wat geld besparen. Denk bij deze sites aan traveldeal of Expedia. Je vindt hier goede dagaanbiedingen of goedkope deals. Wel zijn deze aanbiedingen maar 24 uur geldig. Het is dus verstandig om er op tijd bij te zijn en snel keuzes te maken. Overigens zijn sommige deals van een hotel zelf goedkoper dan via een vergelijkingssite. Een andere goede manier om een deal te scoren is door deel te nemen aan een online veiling.

Veilingen

Je kunt ook op een online veiling bieden. Dit kan bijvoorbeeld bij ticketveiling. Hier vind je soms prima hotelkamers voor een spotprijsje, maar ook restaurants of leuke uitjes. Je kunt bekijken wat andere mensen bieden en ervoor zorgen dat jij de hoogste bieder bent. Zo bepaal je zelf wat je betaalt. Houd er wel rekening mee dat er veilingkosten over de prijs heen komen. Neem dit bedrag mee in het maximale bod dat jij over hebt voor een goedkopere vakantie. Zo kun je optimaal genieten voor een optimale prijs!