Wij zijn doodmoe van alle verhalen over koersverlaging- en prijsstabilisatie

moe vrouw bejaarde

INGEZONDEN- Grote delen van de samenleving zijn al doodmoe om naar het verhaal van de president te luisteren over het verlagen en stabiliseren van de koers.

Deze CD is al versleten. We zijn gewoonweg al doodziek van al die praatjes.

We zijn intussen 2 jaren verder en hebben niks gemerkt van de belofte van voor de verkiezingen van 25 mei 2020 dat de koers teruggebracht wou worden naar 7 SRD voor een US Dollar.

Na ruim 2 jaar regeren, moet er voor één US Dollar en de euro ruim SRD 25 worden neergeteld.

Na 2 jaar ontdekt de president dat het niet eenvoudig is om onder “omstandigheden van binnenlandse instabiliteit, internationale invloeden en het schuldenvraagstuk een financieel-economisch beleid te ontwikkelen welke eenieder tegemoetkomt met een stukje zekerheid.”

Waar zijn dan strategieën en plannen die de president had voorafgaande de verkiezingen? Waar zijn de fresh capital van de diaspora gebleven? De diaspora bleek voor een groot deel gelukszoekers te zijn die hun slag hier proberen te slaan.

Het is makkelijk om aan de kantlijn te schreeuwen dat je het beter kan, echter zijn wij nu dieper in de put.

De vraag is waarom de regering niet overgaat tot het sluiten van alle cambio’s van wie wij weten dat zij speculeren met de koers.

Zelf de monetaire autoriteiten kunnen geen deugdelijke verklaring geven over de hoogte van de koers. Er zit volgens de president van de Centrale Bank van Suriname veel ‘lucht’ in de koers en zou die veel lager moeten zijn.

De belastingdienst zou in deze periode agressiever de wet en regelgeving moeten aanpassen en nou eens eindelijk belasting gaan innen bij grote jongens en maatschappijen binnen de goudsector, de autodealers en importeurs.

Wanneer zal de kleinschalige goudsector worden geordend zodat die actief zijn binnen de sector ook eens belasting afdragen?

De president en de monetaire autoriteiten moeten nu minder zielig doen en maatregelen treffen die daadwerkelijk speculatie met de koers teniet zullen doen.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud