Het Waterfilter voor Schoon en Lekker Drinkwater in Huis

douchen drinken water

De meeste mensen zijn zich er niet helemaal bewust van in hoeverre ze echt een waterfilter nodig hebben in het dagelijkse leven. Het is het soort product dat mensen vaak overwegen, maar nooit echt kopen. Steeds meer zie je waterfilters in huishoudens aanwezig, omdat mensen zich bewust worden van het effect en voordeel ervan. Een waterfilter voor thuis verbetert namelijk de gezondheid, kwaliteit en smaak van het water dat je gebruikt om te drinken, koken en schoonmaken. Dit komt omdat waterfilters niet beperkt zijn tot het eenvoudig zuiveren van het water van verontreinigende stoffen. De functie van een waterfilter strekt zich ook uit tot het opnieuw mineraliseren en carboniseren van het water, wat het onderscheidt van neutraal leeg kraanwater.

De Werking van een Filter in een Waterfilterkan

Een waterfilter kan heeft een compact, gestroomlijnd ontwerp dat van binnenuit is gevuld met meerdere lagen filters die bedoeld zijn om de verontreinigende stoffen in het water te filteren. Beginnend met een grof basisfilter, foam verdeler, actief koolstof & oxidatie reductie legering, ionisatie wisselaar en tot slot een zeef- en membraanlagen filter welke vuil, zand en andere grotere deeltjes zoals opgeloste vaste stoffen die in het water terechtkomen eruit pikken. 

Er zijn diverse soorten waterkannen beschikbaar op de markt waarbij de ene beter bij je past dan de andere. Bepaalde aankopen worden zelfs beloond dankzij het ontvangen van een gratis filter erbij. Hierdoor kun je direct beginnen met het filteren van een heerlijke kan met puur water. 

Een waterfilter of waterzeef zorgt er voor dat het overtollige materiaal uit het water verwijderd wordt met als eindresultaat schoon drinkwater. 

Een waterfilter die direct op het leidingnetwerk aangesloten dient te worden is een overbodige luxe in Nederland aangezien ons waterleidingnetwerk in een relatief goede staat verkeerd. 

TDS-meters

Dit is een ander product wat niet direct als waterfilter functioneert omdat het niet een waterfilter is. Het is echter een meter die het niveau van opgeloste vaste stoffen in een watermassa meet. Het niveau wordt uitgedrukt in delen per miljoen (ppm). Een TDS meter is een waardevol hulpmiddel om in huis te hebben en kan worden gebruikt als test voor de kwaliteit van jouw drinkwater. Indien de TDS meter ‘006’ aangeeft, kun je concluderen dat je filter in de waterkan vervangen dient te worden. 

Waterfilterkannen

Deze zijn de beste optie om te gebruiken voor algemeen gebruik in huis. Het filtratieproces duurt slechts enkele minuten. Zodra het proces is voltooid, heb je schoon water dat kan worden gebruikt om te koken en te drinken. Stel dat je thee wilt zetten voor bezoekers. Deze thee zal heel anders smaken met gefilterd water dan met gewoon kraanwater. De echte thee of koffie liefhebbers zweren bij gefilterd water omdat het bijvoorbeeld geen olielaag op je thee achterlaat en geen olie smaak bevat. Met een waterfilterkan heb je een voorraad schoon, gefilterd water dat in een oogwenk gebruikt kan worden. En daarnaast worden deze producten ook nog eens voor relatief goedkope prijs op de markt verkocht.