Waarom heb je bij het ontmoeten van sommige mensen direct een grote hekel aan ze?

hekel ja nee

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Bijna een ieder ouder dan zes jaar kan erover meepraten.

Je bent in de sportschool, op een feestje, een nieuwe werkplek, school, waar dan ook en je ontmoet voor het eerst een persoon.

Direct, al in de eerste minuut krijg je een onbehaaglijk gevoel. Je mag de persoon helemaal niet! Je hebt een hekel aan die terwijl je nauwelijks iets van hem of haar weet.

Misschien is het wel een heel lief mens met een goed karakter, maar toch heb je al bij de eerste indruk die haatgevoelens.

Anderzijds kan het tegenovergestelde gebeuren. Je voelt direct een klik, een vriendschapsband. Je mag die persoon al snel en voelt je erg prettig wanneer hij of zij in je omgeving is.

Ligt het aan het uiterlijk of de geur van die ander? De feromonen? De lach?

Volgens de bekende Amerikaanse influencer en voormalig autocoureur Danica Sue Patrick worden deze nare gevoelens veroorzaakt door energietrillingen die elk mens uitstraalt.

Patrick die de eerste en tot nu toe enige vrouw is die een IndyCar-wedstrijd won, zegt op sociale media dat elk mens een onzichtbare energie uitstraalt met verschillende golven.

Volgens haar kunnen deze menselijke energiegolven zo verschillend zijn, dat ze totaal niet verenigbaar zijn. Dit zorgt voor het onverklaarbaar oncomfortabel gevoel.

Een psycholoog zegt aan GFC Nieuws dat hij het niet eens is met de theorie van Patrick.

Volgens hem heeft het direct haten van een persoon alles te maken met de wijze waarop het brein informatie verwerkt.

Hij benadrukt dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er minstens drie delen van de hersenen betrokken zijn bij de eerste indrukken.

De amygdala, de posterieure cingulate cortex en de dorsomediale prefrontale cortex zorgen voor het verwerken van emoties, emotionele herinneringen en besluitvorming.

“Dit is een zeer complex proces en kan worden beïnvloedt door diverse factoren”.

“Lacht de persoon, is hij of zij vriendelijk, vind je de persoon aantrekkelijk of juist niet? Ervaar je de persoon als een bedreiging?”

“Maar er zijn nog tal van oorzaken waardoor het brein een mogelijk incorrecte inschatting maakt”, legt hij in een notendop uit aan GFC.