GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- Onderzoekers aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een oplaadbare lithium-ionbatterij ontwikkeld in de vorm van een ultralange vezel die in stoffen kan worden geweven.
De batterij kan een breed scala aan draagbare elektronische apparaten mogelijk maken en kan zelfs worden gebruikt om 3D-geprinte batterijen in vrijwel elke vorm te maken.
De onderzoekers zien nieuwe mogelijkheden voor zelfaangedreven communicatie, detectie en computationele apparaten die kunnen worden gedragen als gewone kleding, evenals apparaten waarvan de batterijen ook als structurele onderdelen kunnen dienen, meldt MIT News.
Het team achter de nieuwe batterijtechnologie heeft ’s werelds langste flexibele vezelbatterij geproduceerd, 140 meter lang, om aan te tonen dat het materiaal tot willekeurige lange lengtes kan worden vervaardigd.
De uitvinding werd dinsdag beschreven in het tijdschrift Materials Today.
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com