Geef nooit een voorschot aan een aannemer of bouwvakker in Suriname, grote kans oplichterij

huizenbouw

INGEZONDEN- Het is ten zeerste afgeraden om in Suriname voorschotgeld te geven aan een aannemer of bouwvakker indien u voornemens bent een huis te bouwen of verbouwen.

Het geven van geld vooraf zorgt in 95 van de 100 gevallen voor zeer veel problemen omdat deze lui over het algemeen erg onbetrouwbaar zijn.

Met gladde praatjes, mooie beloften, proberen zij uw geld uit uw portemonnee weg te zuigen om zogenaamd vooraf materialen aan te kopen en andere kosten te betalen.

Maar wanneer puntje bij paaltjes komt is het ellende alom. Zij houden zich maar al te vaak niet aan de gemaakte afspraken en zijn kampioen in het bedenken van smoesjes.

Het ene na het andere valse argument wordt opgeworpen wanneer zij niet komen opdagen of u uren, dagen, weken en soms zelfs maanden laten wachten om hun werk te komen doen.

Deze aannemers, maar ook elektriciens, loodgieters, schilders en timmerlui nemen overal waar ze kunnen toeslaan een voorschot op basis van tijdbeloften die ze niet kunnen waarmaken.

Zij nemen tegelijkertijd werk aan op verschillende locaties en proberen al hun klanten zoet te houden met hun leugens.

BEKIJK OOK: Velen in Suriname voelen zich gauw beledigd na kritiek vanwege een minderwaardigheidscomplex

En wanneer het werk niet naar behoren of conform de afspraak is uitgevoerd, of erger nog, totaal is mislukt, wat erg vaak gebeurt, nemen ze nooit de schuld op zich. Het is altijd de fout van een ander!

Ik ken talrijke gevallen van goede vrienden van mij die uit Nederland zijn gekomen en hier in Suriname een bestaan probeerden opbouwen. Ze zijn haast allen gedesillusioneerd teruggegaan richting Schiphol toen ze bij het bouwen van hun huis werden belazerd.

Bedrogen, kaalgeplukt en door stres en ergernis geestelijk en lichamelijk volledig gebroken door oplichtingspraktijken van deze bouwvakkers. En durf niet met ze in discussie te gaan, want ze weten alles in alle gevallen veel beter!

Ik durf te stellen dat een groot deel van deze figuren simpelweg ordinaire oplichters zijn die zeer handig weten te manoeuvreren met leugens.

Een ander aspect is de dikwijls bizar slechte kwaliteit van het werk. Een ieder in Suriname mag zich tegenwoordig een vakman noemen.

Er zijn zelfs wezens hier in Paramaribo die een maandje of iets langer op een bouwplaats hebben meegelopen en vervolgens een eigen “bedrijfje” zijn begonnen en zichzelf durven uit te geven als ervaren architect, terwijl ze niet eens de basisschool hebben afgerond.

Deze figuren in de bouw vragen daarnaast relatief veel geld voor hun werkzaamheden, manipuleren met aankoopbonnen van bouwmaterialen en ontduiken op zeer grote schaal het betalen van belastingen.

Kortom: het wemelt in deze branche van de oplichters en manipulators.

U bent gewaarschuwd, geef in Suriname nooit een voorschot aan een aannemer of welke bouwvakker dan ook.U heeft bij problemen vaak geen poot om op te staan!

Geef ze nooit het voordeel van de twijfel, let op uw portemonnee en de kwaliteit van het werk. Betaal pas volledig wanneer u echt tevreden bent en het werk is gecontroleerd door een onafhankelijke deskundige.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com