INGEZONDEN- De snelle treinen, trams en moderne gladde zesbaanswegen met viaducten die beloofd zijn aan het Surinaamse volk zijn er nooit gekomen.
Een groot deel van het kiezersvolk geloofde er heilig in dat wij ons met mooie hypermoderne treinen zouden kunnen verplaatsen van Paramaribo naar andere districten.
Ook dachten ze dat wij sneller en veiliger op autosnelwegen met nota bene zes banen zouden kunnen rijden.
Bovendien waren ruim 18.000 woningzoekende gezinnen in Suriname in de veronderstelling dat ze mogelijk de trotse bezitters zouden worden van een nieuwe woning. Immers, dat was het sociaal contract dat met het arme volk was afgesloten.
Maar helaas waren die zoals zo vaak weer loze beloften.
Hoe komt het dat mijn landgenoten zich zo snel en makkelijk laten pakken met mooie woorden? Zijn er zoveel naïevelingen in Suriname? Hoeveel lessen moeten er nog geleerd worden?
Het woord verkiezingsretoriek klinkt een heleboel mensen hier totaal vreemd in de oren. Men kent de betekenis ervan meestal niet wanneer ik dat aanhaal tijdens discussies.
Het zou fijn zijn indien kiezers in Suriname de uitspraken en beloften van politici veel meer onder een vergrootglas plaatsen en niet steeds alles voor zoete koek inslikken. Politici in Suriname hebben het heel erg makkelijk omdat ze zeer weinig weerstand krijgen. Ze komen er vaak heel makkelijk mee weg.
En wie is hieraan schuldig? Niemand anders dan het lichtgelovig kiezersvolk dat daarenboven ook te lui is om politieke uitspraken/beloften grondig te analyseren. Zouden ze dat wel doen, dan zou een merendeel politieke figuren al heel snel door de mand vallen en minder snel het lef hebben kiezersbedrog te plegen.
Maar tot nu toe hebben ze vrij spel! Er worden geen verstrekkende consequenties verbonden aan het doelbewust propageren van belofteverhalen waarvan men vooraf toch al weet dat die niet waargemaakt kunnen worden.
R. Pinas
Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com
BEKIJK OOK: Wordt voortvluchtige Gillmore Hoefdraad toch nog gepakt?
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com